18 Mart 2014 Salı

KIRMIZI ET TÜKETİMİNE DİKKAT!!



Türk toplumunda kırmızı et tüketiminin çok fazla. Bizim Türk toplumunda kırmızı et tüketimi çok fazla bu nedenle kırmızı et tüketimi kolesterol ile direk bağlantılı olduğu için kişide kolesterol rahatsızlığını meydana çıkarıyor. Çünkü yağlı kırmızı eti yiyenlerde kolesterol yüksekliği ile çok sık karşılaşıyoruz. İnsanların kırmızı et tüketiminde biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor.
Kolesterolün çeşitleri "Kötü Kolesterol LDL, iyi kolesterol HDL ve bir de Total kolesterol vardır. Kolesterol belli referans ağırlıkları vardır. Bu her ülke için değişir aslında , ama genel olarak Total kolesterol 200'ün üzerine hiperlipidemi kolesterol yüksekliği diyoruz. 200-239 arası hafif yüksek, 239 üzerine biz yüksek kolesterol diyoruz. Burada dikkat edilen LDL kolesterolün yüksek olması beraberinde risk faktörlerini meydana getirir. İnsanda kalp hastalığı, damar hastalığı, beyindeki damarla ilgili de bir çok sıkıntılar yaratabilir
Kolesterolü yüksek olan her hastayı tedaviye başlamaz. Kolesterol yüksekliği aslında çok belirti vermez. Kişi bilemez, çok aşırı yükselmediği sürece bunun farkına varamazlar. En sık olarak ellerde, ayaklarda yanma, beyinde uyuşma ve halsizlikle şikayetiyle hastalarımız bize müracaat ediyor. Sonra kişide başka rahatsızlık var mı diye araştırma yapılır. Örneğin hasta diyabet hastasıdır, direk şekerini regile ediyoruz ve ondan sonra gerekli olan ilaç tedavisini başlanır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder